DMG waakt over ’t plezantste land, Bobbejaanland

Onze medewerkers als onmisbare schakel in het verhaal Bobbejaanland
In hartje van de Antwerpse Kempen, middenin de Lichtaartse bossen, ligt een van de bekendste pretparken van het land, reeds decennialang een gevestigde waarde in de wereld van de pretparken. Het is tevens een van de weinige parken dat zijn identiteit heeft gebouwd rond de carrière van een zanger-artiest, namelijk wijlen Bobbejaan Schoepen. Bobbejaanland kende dan ook een jarenlange familiale bedrijfsstructuur die het park heeft doen uitgroeien tot een wereldwijd centrum voor muziek, spel en plezier. DMG is vereerd aan dit verhaal te mogen meewerken.

Het DMG-team ter plaatse is zodanig verbonden met Bobbejaanland dat ze bijna als gastheer fungeren. DMG gaat na of de parkregels gerespecteerd worden en staat in voor de bewaking en beveiliging. Aangezien Bobbejaanland zich uitstrekt over een terrein van zo’n 30 hectare, is ons team uitgerust met fietsen: efficiënt, proper, veilig, maar altijd discreet. Zo zijn wij overal snel ter plaatse zonder overlast te bezorgen aan de bezoekers van het park. Op technologisch vlak is het DMG-team uitgerust met radiocommunicatie waarmee wij in rechtstreeks contact staan met EHBO, de preventiedienst en brandweer. Het volledige seizoen lang – van april tot en met november – stellen wij twee à drie DMG-agenten ter beschikking. Bij de vele events die Bobbejaanland organiseert, wordt ons team soms nog uitgebreid met extra medewerkers. Dit alles voor een optimale beleving van de bezoeker in het plezantste park van ’t land!

Onze taken:
- Bewaking en beveiling van de volledige site
- Visibiliteit
- Hulp bij incidenten
- Crowdcontrole
- Zorgen voor een aangename beleving in het park

Over Bobbejaanland
De bezieler van het park, Bobbejaan Schoepen, richtte Bobbejaanland op in 1961. Eerst als centrum voor variété met een theaterzaal en een zwemvijver, later volgde er een verdere uitbouw van het attractie-aanbod. Een jaar na de benoeming tot meest gewaardeerde park in België wordt het familiebedrijf in 2004 overgenomen door de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos. Bobbejaanland telt zo’n 40 attracties, een 30-tal gebouwen en ruim 250 medewerkers.